Stretnutie pri guľáši 2022

22.08.2022 20:30

    V nedeľu, 21.8.2022, sa znovu po roku stretli členovia nášho klubu a ich blízki v peknom prostredí rekreačného zariadenia Vihorlat na Sninských Rybníkoch. Ešte deň pred akciou, teda v sobotu, sa výbor klubu rozhodoval, či vôbec stretnutie bude, lebo už niekoľko dní meteorológovia predpovedali na nedeľu búrky a dážď. Nakoniec sme do toho išli a urobili sme dobre. O 9.00 hod sa začali schádzať nahlásení členovia a areál pri ohnisku sa začal zapĺňať. Po príchode boli všetkým podávané párky, ktoré porciovali p. Fedorková, Mojsejová a Leníková. Potom prezident klubu p. Jozef Fedorko prítomných privítal a poďakoval za sponzorské dary Rudolfovi Porubskému, Pavlovi Megisovi, Štefanovi Mojsejovi, Jánovi Harvaníkovi, Vierke Fedorkovej a ďalším. Na chvíľku prišiel medzi nás majiteľ zariadenia a náš čestný člen p. Ladislav Jurpák, ktorého prezident vyzdvihol za podporu našich akcii a podaroval mu medailu nášho klubu. Po informácii prezidenta o činnosti počas dňa, sa nahlásilo 11 členov klubu, strelcov, do súťaže v streľbe zo vzduchovkového pištoľa - 10. ročník "O presnú mušku".  Presunuli sa na miesto provizornej strelnice, kde pod dozorom rozhodcov p. Mojseja, Jancuru a Petríka, ako aj prezidenta klubu ukázali, že ešte nie sú do starého železa a strieľať nezabudli. Prvé miesto obsadil p. Tibor Tatič, ktorý z maxima 50 bodov nastrieľal 45 bodov. Druhý skončil až po rozstrele Štefan  Mojsej a tretí Pavel Jancura. Potom išli súťažiť naše manželky v kope loptou na bránku. Tam najlepší výsledok dosiahla p. Tatičová. Víťazi strelieb dostali diplomy a pekné trofeje. Ženy súťažili o vecné ceny. Po súťažiach nasledoval obed, kde si prítomní pochutili na výbornom kotlíkovom guľáši, ktorý už tradične uvarili  Tibor Tatič a Rudolf Porubský. Na príprave sa podieľal aj člen klubu Štefan Gič. Po obede boli vyhlásené výsledky a odovzdané ceny. Prezident poprial v mene prítomných všetko najlepšie p. Ivete Gubovej, ktorá pred pár dňami oslávila 50-ku. Za doprovodu harmoniky sme jej zaspievali Živite ludije. Potom už nálada gradovala a prítomní sa voľne zabávali. Za zvukov harmoniky, na ktorej hral náš člen Michal Šurkala, si časť prítomných z chuti zaspievala. Tešíme sa aj z toho, že naše pozvanie na akciu prijal aj riaditeľ OO PZ Snina p. Michal Potocký s manželkou a prezident klubu policajtov vo výslužbe z Vranova n/T p. Dušan Zaremba.  Časť prítomných využila možnosť osviežiť sa a vykúpať v bazéne v areáli zariadenia. Kto ešte chcel niečo zajesť, mal možnosť pochutnať si na pečenej krkovičke, ktorú nám pripravil v kuchyni personál zariadenia. Po prvý krát sme mali na stoloch doma pečené zákusky, ktoré upiekli naše manželky p. Fedorková a p. Porubská.

     Počasie nám vydržalo, a tak poslední účastníci odchádzali v dobrej nálade okolo 17.00 hod. Takéto stretnutia iste prispievajú k udržiavaniu dobrých medziľudských vzťahov. Bývalí kolegovia sa majú o čom rozprávať, vymieňať si skúsenosti, radiť sa a zaspomínať na časy, keď ešte boli v činnej službe. Nechýbal medzi nami aj pravidelný účastník týchto podujatí, najstarší - 81 ročný - člen klubu p. Ján Dudra s manželkou.             

Niekoľko informácii:

Účasť: 41 + 3 hostia

Sponzori : rod Fedorková, Porubská, Tatičová, Mojsejová, Megisová, Hromjaková, Ďurčáková, p. Harvaník, p. Gič,

Najviac pomáhali : Ján Mochnáč, Ján Harvaník, Rudolf Porubský, Tibor Tatič, Štefan Gič, Pavel Jancura, Dušan Antolík, p. Fedorková, Mojsejová , Ryšáková a Leniková.

    Vďaka za zorganizovanie a vďaka za účasť na tomto už 16. stretnutí členov. Verím, že o rok sa tu stretneme znovu.

Všetkým prajem veľa zdravia a elánu do života ! 

Prezident klubu : Jozef Fedorko

    

—————

Späť