Výlet do Szaroszpataku po rieke Bodrog 10.7.2022

13.07.2022 05:51

     V nedeľu 10.7. 2022 sa uskutočnil plánovaný výlet,  plavba loďou po rieke Bodrog do Szarospataku. Ráno o 06.30 hod nastúpilo v Snine  prvých 13 účastníkov do autobusu z firmy Motocentrum. So zastavkami v Belej n/C, Dlhom n/C, Kamenici n/C, Humennom, Tovarnom a  Vranove  n/T sa tento zaplnil do posledného miesta. Spolu nás cestovalo 49, z toho 20 priamo členov našej organizácie, ostatní boli ich partneri, alebo blízke osoby. Konečná zastávka bola vo Viničkách okr. Trebišov, kde sme sa premiestnili na výletnú 100 miestnu loď. Tam nás personal lode zoznamil s históriou tejto lode, ponúkol možnosť občerstvenia a počas plavby sme mali možnosť vidieť najnižšie položený bod Slovenska, ako aj zakutia Bodrogu a brehy posiate stanoviskami miestných rybárov. Po hodinovej plavbe sme dorazili do Madarského mestečka Szaroszpatak. Tam sme sa peši pobrali na blízky hrad Rakozsiho. Tento sme si prezreli so Slovenskou sprievodkyňou p. Marianou, ktorá nas informovala o historii a / slabšej /expozitúre hradu. Po prehliadke tejto kultúrnej pamiatky  sme sa zišli v reštaurácii /čarde/ ,kde sme si mali možnosť vybrať z bohatej ponuky jedal a dať si dobré pivo, alebo víno. O 15.00  hod sme nastúpili na loďe a  doplavili do prístavu vo Viničkách. Tam sme zašli na krátku návštevu vinnej pivnice Zlatý strapec, kde nám majiteľ p. Atila Nagy ukázal priestory pivnice a odborne a pútavo vysvetlil jej vznik, spôsob víroby vína a ukázal vzácne druhý vín. Mnohí z nás si zakúpili kvalitné sudové víno.

     Výlet splnil očakavania, členovia klubu a ostatní výletníci mali dostatok času na konverzáciu na lodi aj mimo nej. Videli sme nové zaujímavé miesta a hlavne sme sa plní zážitkov šťastne vrátili domov.

     Výlet schválila členská schôdza, pripravil a zabezpečil prezident klubu. Na samotnom výlete výdatne pomohol člen výboru a náš hospodár p. Ján Harvanik.

     Náklady na výlet znášali účastníci /32.-€/osoba/. Členom klubu a ich partnerom malú časť preplatila organizácia.

Prezident klubu:  Jozef Fedorko    

—————

Späť